Omgeving en tips

Baaien, stranden, natuurgebieden

Picardië is de regio voor natuurliefhebbers. Stranden, beschermde natuurgebieden, wandelen, fietsen, kanovaren, het kan hier allemaal. Check hieronder het filmpje met de highlights van onze regio.

Onderstaand filmpje laat zien hoe mooi natuurgebied de Baie d’Authie is. Dit natuurgebied ligt 750 meter loopafstand van ons vakantiehuis.

Omgeving

Picardië is een afwisselende regio met een rijke historie. Een mooie streek die zelfs voor een weekend of zo maar een paar dagen tussendoor op een korte rijafstand van Nederland en België ligt.

Hieronder vindt u meer informatie en tips over de omgeving.

Strand Fort-Mahon-Plage

Het prachtige brede zandstrand is op diverse manieren te bereiken.

  • Via de Baai (vanaf ons huis naar links wandelen) ligt op 750 meter loopafstand een heerlijk wandelgebied. Na 10 minuten lopen op de Baai bereik je dan het strand. Via de baai kun je een mooie rondwandeling maken: via de baai, avenue en weer naar huis.
  • Via de Avenue de la Plage (vanaf ons huis naar rechts) wandelen (2,7 km) en loop je zo naar het centrum (Avenue) van Fort-Mahon-Plage. Aan het einde bevindt zich het zandstrand.
  • Met de auto ben je er zo en er is overal parkeergelegenheid.


Leuke plaatsen
In het vakantiehuis ligt een boek met een korte beschrijving van de dorpjes/stadjes. Hieronder een aantal highlights.

Saint-Valery sur Somme Bezoek in ieder geval het visserdorpje Saint-Valery-sur-Somme, zorg dat je ook het Middeleeuwse deel in het ‘ bovendeel’ van het dorp bezoekt. Loop langs de boulevard langs de Somme en aan het einde heb je daar een trap waar je in het hogere deel komt. Je kunt ook met de auto omhoog rijden. Daar heb je een paar mooie uitzichtpunten over de Somme.

Le Touquet wordt ook wel Paris-plage genoemd, beetje luxe gecombineerd met een tikje vergane glorie.

Berck Er liggen twee kolonies zeehonden die je van dichtbij kunt bekijken bij eb. Ga in Berck centrum richting de boulevard, ga daar naar links en rij alsmaar rechtdoor tot het einde op de grote parkeerplaats. Als het goed staat daar een snackkar, daar begint een looppad in de hoek. Loop dit pad helemaal af. Aan het einde kom je bij de baai d’Authie en daar is een pier in het water waar je op kunt lopen (hakken zijn niet handig…). Als het vloed is kun je helaas niet op deze natuurlijke pier. Ook zie je bij ons voor de kust regelmatig zeehonden zwemmen.

Rue Typisch Frans dorpje met oude kerk, een middeleeuws vakwerkhuis en een belfort.

Le Crotoy Weids uitzicht over de Baai de Somme

Ault is ook heel mooi omdat er diverse uitzichtpunten over de krijtrotsen zijn. Let op, je hebt diverse stops met uitkijkpunten. Het laatste uitkijkpunt brengt je ook naar het strand.

Boulogne sur Mer is ook leuk. Stadje met een oude vesting. Het museum Nausica is een bezoekje waard.

Amiens is de grote stad met een grote winkelstraat en een prachtige kathedraal.

Maintenay Crepe eten bij de watermolen.

Rondrit 

Kustplaatsen. Je kunt een leuke rondrit doen vanaf Fort-Mahon-Plage, via Quend, Le Crotoy, Le Hourdel, Cayeux-sur-Mer, naar Saint-Valery-sur-Somme. Je kunt deze rondrit nog verlengen door naar Mers-Les-Bains te rijden.

Route par la Côte D940. Als je vanaf Fort-Mahon-Plage richting Berck rijdt en vervolgens de borden D940 volgt, dan kom je op een leuke binnendoor route. De route komt uit bij les deux Caps.  Je rijdt door leuke dorpjes. Onze tip is om les deux Caps alleen te bezichtigen bij helder weer, want anders heb je geen zicht op Engeland en de andere mooie vergezichten.