Fort-Mahon-Plage

Fort-Mahon-Plage in PicardiëEen gezellige en kleine badplaats in een regio met een rijke cultuurgeschiedenis en prachtige natuur.

Picardië is een streek in Noord-Frankrijk, noordoostelijk van Haute-Normandie en behoort tot de regio Hauts-de-France. De streek bestaat uit drie departementen: Somme, Oise en Aisne, die genoemd zijn naar hun belangrijkste rivieren. De hoofdstad is Amiens. Picardië heeft een grote rol gespeeld in de cultuurgeschiedenis en wordt wel als de bakermat van de gotiek gezien. Vooral Amiens, Beauvais en Laon, maar ook Soissons en Noyon hebben beroemde kathedralen, Middeleeuwse forten, renaissance-kastelen en kerkjes.

In de Eerste Wereldoorlog hebben in deze regio talloze veldslagen plaatsgevonden die hun sporen hebben nagelaten. Leer het heden en verleden kennen in één van de vele musea of maak een uitstapje naar de authentieke dorpen in de buurt.

Fort-Mahon-Plage is een gemeente in het Franse departement Somme in de streek Picardië en telt zo’n 1200 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Abbeville. De gezellige en kleine badplaats biedt toegang tot een 20 km lang en breed zandstrand en diverse natuurgebieden. De hele kuststrook van Baie d’Authie in Fort-Mahon-Plage tot aan de Baie de Somme nabij Saint-Valery-sur-Somme is bij eb vlak, strak en stevig en biedt ruimte voor iedereen.

Ons huis bevindt zich op loopafstand van Baie d’Authie en op loop- en fietsafstand van het zandstrand. Direct naast ons huis vindt u een wandelpad dat u rondleidt in duinpannen en een groenrijk duin- en natuurgebied.

Franse levendigheid en rust, voor elk wat wilsBoulevard, strandleven en natuurgebied

Fort-Mahon-Plage-02-300x265

Strand-01-300x265

Maintenay-Creperie-300x265

Fort-Mahon-Plage heeft u veel te bieden. Gedurende de zomermaanden worden er diverse evenementen georganiseerd en tijdens het hoogseizoen is er volop levendigheid op de Avenue de la Plage. Iedere dinsdag- en vrijdagochtend is er een grote markt in het centrum. Ook kunt u de brocantes (rommelmarkten) bezoeken die veelvuldig worden gehouden in de Franse dorpjes.

In het voor- en naseizoen is het wat rustiger en in het laagseizoen is Fort-Mahon-Plage een eldorado voor rustzoekers die willen genieten van de stilte van de zee en de prachtige natuur. Er is gratis actuele informatie op te vragen bij de plaatselijke VVV (Office de Tourisme).

De levendigheid van Fort-Mahon-Plage concentreert zich vooral in het centrum dus u kunt in onze vakantiewoning Maison de la Découverte genieten van een ontspannen en rustige vakantie of weekendje weg.

Brede zandstranden

 • Strandzeilen
 • Vliegeren
 • Zeehonden spotten
 • Surfen
 • Strandjutten
 • Strandwandeling

Baie d'AuthiePrachtig beschermd natuurgebied, direct gelegen naast ons vakantiehuis

Baie-03-300x265

Baie-paardrijden-300x265

Baie-01-300x265

Bezoek het beschermde natuurgebied de Baie d’Authie (op loopafstand van het huis). Ontdek de flora en fauna van Baie d’Authie waar in de zomermaanden de ‘lelies van de zee’ groeien en iedere bezoeker een aantal bloemen mag plukken. De flora en fauna is divers en veelal kunt u hier vogels spotten en soms zelfs een zeehond. Het natuurgebied doet denken aan het Nederlandse waddengebied.

Wandel via de Baie d’Authie naar het strand (houdt links aan en volg de borden ‘sentier des pêcheurs’) en loop via het strand naar het centrum van Fort-Mahon-Plage.

Bewonder de mooie vergezichten en de serene rust die er ’s avonds bij zonsondergang heerst. U kunt hier ongestoord wandelen en de zilte en gezonde lucht proeven.

Ga NOOIT zonder gids vanuit de Baie d’Authie lopend naar Berck (overkant van de Baie d’Authie).
De getijden eb en vloed zijn voor leken onvoorspelbaar en daarom levensgevaarlijk!

 • Vogels spotten
 • ‘Lelies van de Zee’ 
 • Bloemen plukken in de zomer
 • Wandeling naar zee
 • Paardrijden
 • Zonsondergang

Golf de Belle DuneGolfbaan in Fort-Mahon-Plage

Golf de Belle Dune in Fort-Mahon is een topbaan gelegen in prachtige natuur.
Hun slogan ‘un golf nature entre terre et mer’, klopt voor 100%.
Het is overwegend een linkscourse met een aantal, door bomen beschermde, parkland holes. De golfbaan is prachtig geïntegreerd in het hart van het Belledune duinmassief. Hier en daar heuvelachtig, altijd uitdagend en afwisselend. Er zijn diverse 18-holes banen in de omgeving van Fort-Mahon te vinden zoals
Hardelot-Plage, Nampont-Saint-Martin, en Le Touquet en Abbeville.
Meer informatie: http://www.golfdebelledune.com

Aquaclub de Belle Dune is puur relaxen voor de hele familie met sauna, hammam, binnen- en buitenzwembaden met glijbanen en tennisbanen.
Meer informatie: www.baiedesomme.fr/en/aquaclub-de-belle-dune

Tips regio Picardië: bekijk hier meer over de regio Picardië met tips voor diverse ontspannen, sportieve en culturele activiteiten.